Арпа ұнынан жасалған үзбе қамыр

Қазақ Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу

Арпа ұнынан жасалған үзбе қамыр (эстон тағамы). Сүтке арпа ұнын, тұз, жұмыртқа, ерітілген май қосып, қамыр илейді де, ұзыншалап кеседі. Мұнан кейін оны қайнап жатқан сорпаға немесе тұзды суға салып қайнатады. Үзбе қамырлы ет тағамымен бірге немесе жеке тағам ретіндеде (жаңа сауылған сүттен немесе айранмен қоса) беруге болады.1/4 стакан ұнға: жарты литр сүт, 1 жұмыртқа,2 ас қасық сары май, тұз —- татымына қарай.<ref>Шаңырақ : Үй-тұрмыстық энциклопедиясы. Алматы : Қаз.Сов.энцикл.Бас ред., 1990 ISBN 5-89800-008-9</ref>

Дереккөздер

<references/>

Үлгі:Wikify

Үлгі:Суретсіз мақалаҮлгі:Stub