Арпа ұнынан жасалған үзбе қамыр

Қазақстан Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет

Арпа ұнынан жасалған үзбе қамыр (эстон тағамы). Сүтке арпа ұнын, тұз, жұмыртқа, ерітілген май қосып, қамыр илейді де, ұзыншалап кеседі. Мұнан кейін оны қайнап жатқан сорпаға немесе тұзды суға салып қайнатады. Үзбе қамырлы ет тағамымен бірге немесе жеке тағам ретіндеде (жаңа сауылған сүттен немесе айранмен қоса) беруге болады.1/4 стакан ұнға: жарты литр сүт, 1 жұмыртқа,2 ас қасық сары май, тұз —- татымына қарай.<ref>Шаңырақ : Үй-тұрмыстық энциклопедиясы. Алматы : Қаз.Сов.энцикл.Бас ред., 1990 ISBN 5-89800-008-9</ref>

Дереккөздер

<references/>

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:||}}}}

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:|[[Санат:Еш медиа файлы жоқ мақалалар/{{{1}}}]]|}}}}


{{#ifeq:|Үлгі

| Бұл үлгі мақалаларды автоматты түрде Үлгі:C қосады. {{#ifeq:Арпа ұнынан жасалған үзбе қамыр|Документация||}}{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}} |{{#if:||{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}}}} }}