Өніп-өсулік суармалау

Қазақстан Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет

Өніп-өсулік суармалау — өсімдіктің өніп-өсу, даму кезінде су пайдалану режимін қолдана отырып, жүргізілген мелиорациялық суару шаралары. Өніп-өсулік суармалау әр өсімдікке әр түрлі суару нормасымен беріледі. Мыс., бидай 1, 2, 3 рет, жүгері 4, 6 рет, қант қызылшасы 6, 8, 9 рет суарылады. Суару түрлерінің ең маңыздысы осы өніп-өсулік суармалау болып табылады.<ref>Қазақ тілі терминдерінің салалық ғылыми түсіндірме сөздігі. Су шарушылығы. – Алматы, «Мектеп» баспасы, 2002 жыл.</ref>

Дереккөздер

<references/>

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:||}}}}

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:|[[Санат:Еш медиа файлы жоқ мақалалар/{{{1}}}]]|}}}}


{{#ifeq:|Үлгі

| Бұл үлгі мақалаларды автоматты түрде Үлгі:C қосады. {{#ifeq:Өніп-өсулік суармалау|Документация||}}{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}} |{{#if:||{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}}}} }}