Өзбек мантысы

Қазақстан Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет

Өзбек мантысы - Қой етіне (сұрпы ет) пияз қосып, ұсақтал турайды да, тұз, ұнтақ бұрыш салып, жақсылан араластырады. Құйрық майды майдалан турайды. Кестеге дайындалғандай тұзсыз қамыр илеп, жұқартып жанды да, шаршылан (10 X 10 ем етіп) кеседі. Бұдан соң кесілген нанның арасына фарш пен құйрық май салып жан-жағын біріктіріп, шеттерін бүреді. Сосын 40 минуттай буға қойып пісіреді. Дастарқанға сорпамен бірге қояды. Қаймақ пен ұсақтан туралған көкөністі бөлек береді. 200 г бидай ұнына: стаканның үштен бір бөлігіндей су, 400 г қой еті (семіз), 30 г құйрық май, 3 бас пияз, 3—4 ас қасық сары май, 150 г қаймақ, бұрыш пен көкөніс қосылады.<ref>Шаңырақ : Үй-тұрмыстық энциклопедиясы. Алматы : Қаз.Сов.энцикл.Бас ред., 1990 ISBN 5-89800-008-9</ref>

Дереккөздер

<references/>

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:||}}}}

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:|[[Санат:Еш медиа файлы жоқ мақалалар/{{{1}}}]]|}}}}


{{#ifeq:|Үлгі

| Бұл үлгі мақалаларды автоматты түрде Үлгі:C қосады. {{#ifeq:Өзбек мантысы|Документация||}}{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}} |{{#if:||{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}}}} }}