Әлме

Қазақстан Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет

Әлме — балалар мен қарт адамдар үшін әзірлейді. Жылы суға қантты езіп әзірлеп қояды да, табаға май салып қыздырады. Май қызған кезде отын басып, оған біртіндеп ұн сеуіп, қасықпен араластырып тұрады. Ұнды арал астырғаңда қою болып кетсе, әлме дәмсіз болады. Үн қоңырланып қуырылған соң (2—3 минут қуырылады) қант езілген су құйылады, тағыда 3—4 минут қайнаған соң жаңағы сұйық түрдегі қуырылған ұн қоюланып, майы шетіне шығады, сонда әлме жеуге дайын болады.

150 г май, 2 ас қасық ұн, бір шай қасық (22 г) су, 4 ас қасық қант керек.<ref>Шаңырақ : Үй-тұрмыстық энциклопедиясы. Алматы : Қаз.Сов.энцикл.Бас ред., 1990 ISBN 5-89800-008-9</ref>

Дереккөздер

<references/>

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:||}}}}

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:|[[Санат:Еш медиа файлы жоқ мақалалар/{{{1}}}]]|}}}}


{{#ifeq:|Үлгі

| Бұл үлгі мақалаларды автоматты түрде Үлгі:C қосады. {{#ifeq:Әлме|Документация||}}{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}} |{{#if:||{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}}}} }}