Қырыққабат қосқан самса

Қазақстан Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет

Қырыққабат қосқан самса (украин тағамы). Әуелі самсаға арнай қамыр дайындайды. Содан кейін тұздаған немесе жас қырыққабатты турап, үстіне шамалы қуырылған ұсақ сәбіз, пияз, томат-пюре, тұз, құмшекер салып, өсімдік майын құйып, бұқтырып қояды. Қамырлы жаяды да (қалыңдығы 1,5 ем етіп), жұмыртқаның ағын жағып, бетіне шамалап фарш салады. Үстіне қамыр қабатын салып, оймамен немесе жұқа стаканмен ояды. Пісіргенге дейін ұн себілген ыдысқа немесе тақтайға салып, салқын жерде ұстайды. Самсаны қайнаған тұзды суға пісіреді.

Қамыр үшін: стаканның 1/3 бөлігіндей ұн, 1 жұмыртқа, стаканның 1/з бөлігіндей су, фарш үшін: 300 г ашытылған немесе жаңа піскен қырыққабат, 1 сәбіз, 1 бас пияз, 2 ас қасық томат-пюре, 1 ас қасық өсімдік майы, құмшекер — татымына қарай.<ref>Шаңырақ : Үй-тұрмыстық энциклопедиясы. Алматы : Қаз.Сов.энцикл.Бас ред., 1990 ISBN 5-89800-008-9</ref>

Дереккөздер

<references/>

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:||}}}}

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:|[[Санат:Еш медиа файлы жоқ мақалалар/{{{1}}}]]|}}}}


{{#ifeq:|Үлгі

| Бұл үлгі мақалаларды автоматты түрде Үлгі:C қосады. {{#ifeq:Қырыққабат қосқан самса|Документация||}}{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}} |{{#if:||{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}}}} }}