Қуырылған балапан еті
Қазақстан Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет
Қуырылған балапан еті (грузин тағамы). Балапан ұшасын кеуде тұсынан бастап қақ бөледі де, жігін ашып, қолмен екіге айырады. Мұнан кейін ішкі-cыртқы жағына тұз, бұрыш себеді. Тоң май салынған табаны жақсылап қыздырып, ұшаны салады да,аударыстыра отырып пісіреді.Дастарқанға қоярда тұздық (томат тұздығы, жаңғақ тұздығы) пен сорпаға немесе суға езілген үгітілғен сарымсақты бөлек береді. 2 балапанға: 2 ас қасық сары май, сарымсақ, тұз — татымына қарай.<ref>Шаңырақ : Үй-тұрмыстық энциклопедиясы. Алматы : Қаз.Сов.энцикл.Бас ред., 1990 ISBN 5-89800-008-9</ref>
Дереккөздер
<references/>
{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:||}}}}
{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:|[[Санат:Еш медиа файлы жоқ мақалалар/{{{1}}}]]|}}}}
Мақала бастамасы | {{{article}}}}} мақаланың бастамасы. Бұл мақаланы толықтырып, дамыту арқылы, Уикипедияға көмектесе аласыз.{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар| Бұл ескертуді дәлдеп ауыстыру қажет.}} |
| Бұл үлгі мақалаларды автоматты түрде Үлгі:C қосады. {{#ifeq:Қуырылған балапан еті|Документация||}}{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}} |{{#if:||{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}}}} }}