Пуй ку фасоле

Қазақстан Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет

Пуй ку фасоле (молдаван тағамы). Тауықтың балапанын қуырғаннан кейін бөлшектеп бөледі. Мұнан соң көк бұршақты қайнатыл, үстіне май құяды. Сосын туралған пиязды аздап қуырады да, бірнеше қасық сорпа, ұнтақ қызыл бұрыш, тұз, қуырған ұн қосып қайнатады. Бұршақты ыдысқа салып, қуырылған балапанды бетіне салады да, үстіне пияз тұздығын құяды. 600 г балапан етіне: 600 г жаңа піскен бұршақ, 3 ас қасық сары май, 1 шай қасық бидай ұны, бұрыш пен тұз — татымына қарай.<ref>Шаңырақ : Үй-тұрмыстық энциклопедиясы. Алматы : Қаз.Сов.энцикл.Бас ред., 1990 ISBN 5-89800-008-9</ref>

Дереккөздер

<references/>

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:||}}}}

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:|[[Санат:Еш медиа файлы жоқ мақалалар/{{{1}}}]]|}}}}


{{#ifeq:|Үлгі

| Бұл үлгі мақалаларды автоматты түрде Үлгі:C қосады. {{#ifeq:Пуй ку фасоле|Документация||}}{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}} |{{#if:||{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}}}} }}