Морку апкяпасс

Қазақстан Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет

Морку апкяпасс (литван тағамы). Сәбізді аршыл, шамалы суға жұмсарғанша пісіреді. Мұнан кейін оны езіп, електен өткізеді де, шикі жұмыргқаның сарысьш қосып, үстіне ұнтақ дәм қабық пен құмшекер салады. Сосын көпіршітілген жұмыртқа қосып, бәрін жақсылан араластырады. Содан кейін тоң май жағылған ыдыс қа салып, үстіне май бүркеді, кептіріл ген ұнтақ нан сеуіп, духовкаға қойып пісіреді. Дайын болған соң сүт қатқан тұздықпен қосып, дастарқанға қояды. 800 г сәбізге: 2—3 жұмыртқа, құмшекер мен дәм қабық қажетіне қарай.<ref>Шаңырақ : Үй-тұрмыстық энциклопедиясы. Алматы : Қаз.Сов.энцикл.Бас ред., 1990 ISBN 5-89800-008-9</ref>

Дереккөздер

<references/>

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:||}}}}

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:|[[Санат:Еш медиа файлы жоқ мақалалар/{{{1}}}]]|}}}}


{{#ifeq:|Үлгі

| Бұл үлгі мақалаларды автоматты түрде Үлгі:C қосады. {{#ifeq:Морку апкяпасс|Документация||}}{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}} |{{#if:||{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}}}} }}