Диффузиялық аппарат

Қазақстан Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет

Диффузиялық аппарат (Диффузионный аппарат) — туралған қатты материалдан еритін заттарды ажыратып алуға арналған аппарат. Кезендік және үздіксіз жұмыс атқаратын түрлері де бар. Соңғысында еріткіш шикізатпен қарсы қозғалыс кезінде алынатын зат текпен байытылады. Диффузиялық аппарат негізінен қант қызылшасын өңдеуде қолданылады, мұнда оларды сумен бірге қыздырылатын туралған қант қызылшасынан қант шырынын алу үшін пайдаланады. Диффузиялық аппарат сондай-ақ консерві, витамин және басқа да тамақ өндірістерінде қолданылады.<ref name="source1">Қазақ тілі терминдер сөздігі I том</ref>

Дереккөздер</span>

<references/>

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:||}}}}

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:|[[Санат:Еш медиа файлы жоқ мақалалар/{{{1}}}]]|}}}}


{{#ifeq:|Үлгі

| Бұл үлгі мақалаларды автоматты түрде Үлгі:C қосады. {{#ifeq:Диффузиялық аппарат|Документация||}}{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}} |{{#if:||{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}}}} }}