Гошнан

Қазақстан Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет

Гошнан (қырғыз тағамы). Ашытқан қамырдай көлемдірек етіп, 2 жұқа нан жаяды. Жұқа нанның біреуін табаға салып, үстіне бір тегіс етіп начинка салады да, үстіне екінші жұқа нанды салып, шеттерін біріктіріл бүріл, пісіреді. Дастарқанға ыстық күйінде сорпамен бірге қояды.

Начинка дайындау. Жас қойдың етін ұсақтал турап, оған пияз, тұз, бұрыш қосып араластырады. 500 г қой етіне (сұрпы ет): бір жарым стакан бидай ұйы, 15—20 г ашытқы, 5 ас қасық өсімдік майы,1 бас пияз, бұрыш, тұз — татымына қарай.<ref>Шаңырақ : Үй-тұрмыстық энциклопедиясы. Алматы : Қаз.Сов.энцикл.Бас ред., 1990 ISBN 5-89800-008-9</ref>

Дереккөздер

<references/>

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:||}}}}


{{#ifeq:|Үлгі

| Бұл үлгі мақалаларды автоматты түрде Үлгі:C қосады. {{#ifeq:Гошнан|Документация||}}{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}} |{{#if:||{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}}}} }}