Вак-балеш

Қазақстан Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет

Вак-балеш (татар бен башқұрт тағамы). Сүтке тұз, май, жұмыртқа қосып, ұннан қамыр илейді. Қамырлы жайып (қалыңдығын 0,5 ем етіп), арасына фарш салып, шетін біріктіріп бүреді. Ортасынан тесік қалдырып, ол тесікті дөңгелек қамырмен жауып қояды. Пісіру кезінде тесіктің үстіне екі рет аздаған ет сорпасын құяды.

Фарш дайындау. Күрішті шала пісіреді де, қой еті мен пиязды майдалан турайды. Мұнан кейін етті, күрішті, пиязды араластырып, үстіне тұз, бұрыш салады.600 г қой етіне: 1 стакан күріш, 2 бас пияз, екі жарым стакан бидай ұйы, жарты стакан сүт, 4 ас қасық сары май (тортасы айырылған), 1 жұмыртқа, ал тұз бен ұнтақ бұрыш — татымына қарай.<ref>Шаңырақ : Үй-тұрмыстық энциклопедиясы. Алматы : Қаз.Сов.энцикл.Бас ред., 1990 ISBN 5-89800-008-9</ref>

Дереккөздер

<references/>

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:||}}}}

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:|[[Санат:Еш медиа файлы жоқ мақалалар/{{{1}}}]]|}}}}


{{#ifeq:|Үлгі

| Бұл үлгі мақалаларды автоматты түрде Үлгі:C қосады. {{#ifeq:Вак-балеш|Документация||}}{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}} |{{#if:||{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}}}} }}