Бесті қымыз

Қазақстан Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет

Бесті қымыз - бабы мен ашуы жараған қымыз. Қымызды мұндай бабына келтіру үшін күбіні, сабаны күнара жуып тазалап, ішін маймен майлап, тобылғы, бүршік, қайың қабығының түтініне ыстайды. Артынша осы ыдысқа қор мен бие сүтін құйып жиі-жиі піседі. Бұндай қымызды ішкен адамның өнбойы балбырап, масайып қалады.<ref> Қазақтың этнографиялық категориялар, ұғымдар мен атауларының дәстүрлі жүйесі. Энциклопедия. - Алматы: DPS, 2011. - ISBN 978-601-7026-17-2 </ref>

Дереккөздер

<references/>

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:||}}}} {{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:|[[Санат:Еш медиа файлы жоқ мақалалар/{{{1}}}]]|}}}}

{{#ifeq:|Үлгі

| Бұл үлгі мақалаларды автоматты түрде Үлгі:C қосады. {{#ifeq:Бесті қымыз|Документация||}}{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}} |{{#if:||{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}}}} }}