Ақ сорпа

Қазақстан Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет

Ақ сорпа - ет азайып, қараозек шақта сүйектерді қайта қайнатып дайындалатын тағам. Бұрынғы кезде семіз жылқы, сиыр сойған қазақ үйі соғым сүйектеріп далаға тастамай, қапқа салып жинап қоятын болған. Майлы сүйектер қайнаған кезде кәдімгі майлы, түсі ақшыл болғандықтан оны ақ сорпа деп атайды. Мұндай сорпаны суықта жүрген малшы-құсшы, жолшылар ішеді. Мәні тамақты ысыраптамау, нәрлі түрін барынша үнемді, әрі оңтайлы кездерде пайдаланған.<ref>Қазақтың этнографиялық категориялар, ұғымдар мен атауларының дәстүрлі жүйесі. Энциклопедия. - Алматы: DPS, 2011. - ISBN 978-601-7026-17-2 </ref>

Дереккөздер

<references/>

{{#ifeq:|Үлгі

| Бұл үлгі мақалаларды автоматты түрде Үлгі:C қосады. {{#ifeq:Ақ сорпа|Документация||}}{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}} |{{#if:||{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}}}} }} {{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:||}}}}