Концентрат
Қазақстан Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет
Концентрат (лат. concentratus – шоғырланған, топтастырылған), 1) тамақ өнеркәсібінде – сақтауға және одан жылдам тамақ әзірлеуге ыңғайлы кептіріліп престелген тағам өнімдері мен жартылай фабрикаттар; 2) ауыл шаруашылығындағы Концентрат (құнарландырылған жем) – құрамында қоректілігі жоғары заттары бар (дәнді азық, құрама жем, күнжара, кебек, т.б.) мал азығы. Ауыл шаруашылығындағы барлық жануарлардың жемшөп құрамына кіреді; 3) тау-кен өндірісіндегі Концентрат – жер қойнауынан алынған пайдалы қазбаны байытудың нәтижесінде алынған өнім; оның құрамындағы бағалы минерал мөлшері алғашқы шикізаттағыдан көп болады.
Дереккөздер
"Қазақ Энциклопедиясы" ,11 - том
{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:||}}}} {{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:|[[Санат:Еш медиа файлы жоқ мақалалар/{{{1}}}]]|}}}}
Мақала бастамасы | {{{article}}}}} мақаланың бастамасы. Бұл мақаланы толықтырып, дамыту арқылы, Уикипедияға көмектесе аласыз.{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар| Бұл ескертуді дәлдеп ауыстыру қажет.}} |
| Бұл үлгі мақалаларды автоматты түрде Үлгі:C қосады. {{#ifeq:Концентрат|Документация||}}{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}} |{{#if:||{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}}}} }}