Фарш салынған колбаса

Қазақстан Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет

Фарш салынған колбаса (литва тағамы). Колбасаны дөңгелектеп кесіп бір-ақ жағын қуырады. Сосын жаңа піскен саңырауқұлақты (немесе кептірілген саңырауқұлақты күні бұрын қайнатыg) шағындаg турап, оған пияз қосып қуырады. Үстіне тұз, бұрыш себеді. Колбасаның әр түйіріне саңырауқұлақ фаршын бірге қосып дастарқанға қояды. 400 г колбасаға: 500 г жаңа піскек саңырауқұлақ немесе 50 г кептірілген саңырауқұлақ, 2 ас қасық ерітілген май немесе маргарин (асханалық), 3 бас пияз, тұз бен бұрыш — татымына қарай.<ref>Шаңырақ : Үй-тұрмыстық энциклопедиясы. Алматы : Қаз.Сов.энцикл.Бас ред., 1990 ISBN 5-89800-008-9</ref>

Дереккөздер

<references/>

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:||}}}}

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:|[[Санат:Еш медиа файлы жоқ мақалалар/{{{1}}}]]|}}}}


{{#ifeq:|Үлгі

| Бұл үлгі мақалаларды автоматты түрде Үлгі:C қосады. {{#ifeq:Фарш салынған колбаса|Документация||}}{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}} |{{#if:||{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}}}} }}