Суды тұшыландыру
Суды тұшыландыру (Опреснение воды) — табиғи судың құрамыпдағы тұз мөлшерін азайту; теңіз суы немесе түзды грунт суы құрамындағы тұздың деңгейін суды технологиялық пайдалапуга немесе ауыз су үшін тұтынуға қажетті деңгейге дейін тұндыру. Қазіргі кезде 100- 150 мың түрғыны бар елді мекендерді қамтамасыз етуге мүмкіндік беретін теңіз суын тұшыландыратын қондырғылар жасалған (мысалы., Ақтау қаласында).<ref>Қазақ тілі терминдерінің салалық ғылыми түсіндірме сөздігі: Экология және табиғат қорғау / Жалпы редакциясын басқарған – түсіндірме сөздіктер топтамасын шығару жөніндегі ғылыми-баспа бағдарламасының ғылыми жетекшісі, педагогика ғылымдарының докторы, профессор, Қазақстан Республикасы Мемлекеттік сыйлығының лауреаты А.Қ.Құсайынов.
– Алматы: «Мектеп» баспасы» ЖАҚ, 2002 жыл. – 456 бет. ISBN 5-7667-8284-5</ref>
Дереккөздер
<references/>