Ромштекс

Қазақстан Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет

Ромштекс қою тағам. Ол ірі қара етінен әзірленеді. Етті жуып, сіңірлерінен арылтады, қалыңдығы 1 ем кесе-көлденең тіліп, жаншиды. Содан кейін тұз және бұрыш сеуіп, көпіршітілген жұмыртқа жағылады да кеңкей нанның ұнтақта аунатылады. Содан соң майы қатты қызған табаға салын, әбден піспекте (10—15 минут) қуырылады. Дастарқанға қоярда үстіне ерітілген сары май құйылады. Гарнирі — куырған картоп, піскен сәбіз, асбұршақ, сары май құйылған жүгері, бұқтырылған капуста.<ref>Шаңырақ : Үй-тұрмыстық энциклопедиясы. Алматы : Қаз.Сов.энцикл.Бас ред., 1990 ISBN 5-89800-008-9</ref>

Дереккөздер

<references/>

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:||}}}}


{{#ifeq:|Үлгі

| Бұл үлгі мақалаларды автоматты түрде Үлгі:C қосады. {{#ifeq:Ромштекс|Документация||}}{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}} |{{#if:||{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}}}} }}