Пероксидазалар

Қазақстан Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет

Пероксидазалароксидоредуктазалар тобына жататын ферменттер. Сутегі тотығы немесе органикалық тотықтардың көмегімен полифенолдардың, аминдердің, майлы қышқылдардың, цитохромдардың т. б. қосылыстардың тотығуын шапшандатады. Тыныс алу процесінде маңызды орын алады. Хромогенді субстраттармен түсті реакция жасауда қолданылады. Цитохимиялық және иммунохимиялық талдауларда негізгі кұрал ретінде қолданылады. Әсіресе коньюгаттар құрамындағы антиденелермен иммуноферменттік талдау жасауда көп қолданылады. Ең жиі қолданылатын Пероксидазалар ақжелкек тамырынан алынады.

<ref>Вирусология, иммунология, генетика, молекулалық биология. Орысша-қазақша сөздік. – Алматы, «Ана тілі» баспасы, 1993 жыл. ISBN 5-630-0283-X</ref>

Дереккөздер

<references/>

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:||}}}}

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:|[[Санат:Еш медиа файлы жоқ мақалалар/{{{1}}}]]|}}}}


{{#ifeq:|Үлгі

| Бұл үлгі мақалаларды автоматты түрде Үлгі:C қосады. {{#ifeq:Пероксидазалар|Документация||}}{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}} |{{#if:||{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}}}} }}