Нейрамин қышқылы

Қазақстан Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет

Нейрамин қышқылы — табиғи қосылыс. Малдардың денелерінде және кейбір вирустар мен микроорганизмдердің құрамында N және N. О кышқылданған немесе метилденген (сиал қышқылдары) туынды түрінде кездеседі. Вирустарда N — ацетилнейрамин қышқылы; гликопротеидтер мен гликолипидтердің құрамына кіреді, әдетте олардың бір шетіне орналасып, арнайы рецепторлық касиетін қамтамасыз етеді. Ол торша

<ref>Вирусология, иммунология, генетика, молекулалық биология. Орысша-қазақша сөздік. – Алматы, «Ана тілі» баспасы, 1993 жыл. ISBN 5-630-0283-X</ref>

Дереккөздер

<references/>

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:|[[Санат:Еш медиа файлы жоқ мақалалар/{{{1}}}]]|}}}}

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:||}}}} рецепторлары мен эритроциттердің құрам беліктерінің бірі.


{{#ifeq:|Үлгі

| Бұл үлгі мақалаларды автоматты түрде Үлгі:C қосады. {{#ifeq:Нейрамин қышқылы|Документация||}}{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}} |{{#if:||{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}}}} }}