Морку апкяпасс

Қазақ Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу

Морку апкяпасс (литван тағамы). Сәбізді аршыл, шамалы суға жұмсарғанша пісіреді. Мұнан кейін оны езіп, електен өткізеді де, шикі жұмыргқаның сарысьш қосып, үстіне ұнтақ дәм қабық пен құмшекер салады. Сосын көпіршітілген жұмыртқа қосып, бәрін жақсылан араластырады. Содан кейін тоң май жағылған ыдыс қа салып, үстіне май бүркеді, кептіріл ген ұнтақ нан сеуіп, духовкаға қойып пісіреді. Дайын болған соң сүт қатқан тұздықпен қосып, дастарқанға қояды. 800 г сәбізге: 2—3 жұмыртқа, құмшекер мен дәм қабық қажетіне қарай.<ref>Шаңырақ : Үй-тұрмыстық энциклопедиясы. Алматы : Қаз.Сов.энцикл.Бас ред., 1990 ISBN 5-89800-008-9</ref>

Дереккөздер

<references/>

Үлгі:Wikify

Үлгі:Суретсіз мақалаҮлгі:Stub