Консервілер
Қазақ Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет
Консервілер — сақтаған кезде бұзылып кетпес үшін термикалық, химиялық немесе басқаша өңдеуден өткізілген азық-түлік өнімі.<ref>Шаңырақ : Үй-тұрмыстық энциклопедиясы. Алматы : Қаз.Сов.энцикл.Бас ред., 1990 ISBN 5-89800-008-9</ref> Консервілер төмендегідей болып жіктелінеді:
- балаларға және диетикалық жалпы консервілер: асарлық, түстік, табиғи, көкөніс маринадтары, көкөніс шырындары, көкөністі;
- томатты консервілерлер: томат шырыны, томат езбесі, томат пастасы, томат соусы;
- жеміс консервілері: компоттар, повидлолар, тосаптар, джемдер;
- табиғи жеміс-жидек шырындары: жүзім, жемістер.<ref>Қазақ тілі терминдерінің салалық ғылыми түсіндірме сөздігі: К54 Қоғамдық тамақтандыру.— Алматы: "Мектеп" баспасы, 2007. — 232 бет.ISBN 9965-36-414-1</ref>
Тағы қараңыз
Дереккөздер
<references/>