Инактивация

Қазақстан Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет

Инактивация — әртүрлі микроорганизмдердің жұқпалы қасиеттері мен зардаптылық белсенділіктерін жою немесе өте төмендету. Әдетте бұл мақсат үшін белгілі бір жылылықта қыздыру, УФ-сәулелендіру, әртүрлі химиялық құрамаларымен (формалин, бета-пропио-лактон) өңдеу қолданылады. Инактивация туғызатын басқа да химиялық және физикалық факторлардың болуы мүмкін. Инактивация қан сарысуындағы комплементті және тәнді емес ингибиторлардың әрекетін жою үшін пайдаланылады. <ref>Вирусология, иммунология, генетика, молекулалық биология. Орысша-қазақша сөздік. – Алматы, «Ана тілі» баспасы, 1993 жыл. ISBN 5-630-0283-X</ref>

Дереккөздер

<references/>

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:|[[Санат:Еш медиа файлы жоқ мақалалар/{{{1}}}]]|}}}}

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:||}}}}


{{#ifeq:|Үлгі

| Бұл үлгі мақалаларды автоматты түрде Үлгі:C қосады. {{#ifeq:Инактивация|Документация||}}{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}} |{{#if:||{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}}}} }}