Бөкен жүн

Қазақстан Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет

Бөкен жүн - мал түлеп, жүн тастағаннан кейін шықкан, әлі ұзарып өсе қоймаған қысқа жүн. Бөкен жүннің сапасы жағынан күзем жүнге қарағанда қылшығы аз, түбіті мол болады. Оны кей жерде ұрғашы жүн, кей жерде сары жүн деп те айтады.<ref> Қазақтың этнографиялық категориялар, ұғымдар мен атауларының дәстүрлі жүйесі. Энциклопедия. - Алматы: DPS, 2011. - ISBN 978-601-7026-17-2 </ref>

Дереккөздер

<references/>

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:||}}}} {{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:|[[Санат:Еш медиа файлы жоқ мақалалар/{{{1}}}]]|}}}}

{{#ifeq:|Үлгі

| Бұл үлгі мақалаларды автоматты түрде Үлгі:C қосады. {{#ifeq:Бөкен жүн|Документация||}}{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}} |{{#if:||{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}}}} }}