Бидайы

Қазақстан Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет

Бидайы - киімнің астары мен тысының арасына жылылық сақтау үшін салынатын жүн немесе қалың мақта мата; сәукеле мен тымаққа пішін беріп тұру үшін жұқалап нығыз басылған киізден салған қосымша бөлік. Мысалы, тысы безекті тымақ - бидайыланып қана кие салатын елтірі тымақ.<ref> Қазақтың этнографиялық категориялар, ұғымдар мен атауларының дәстүрлі жүйесі. Энциклопедия. - Алматы: DPS, 2011. - ISBN 978-601-7026-17-2 </ref>

Дереккөздер

<references/>

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:||}}}} {{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:|[[Санат:Еш медиа файлы жоқ мақалалар/{{{1}}}]]|}}}}

{{#ifeq:|Үлгі

| Бұл үлгі мақалаларды автоматты түрде Үлгі:C қосады. {{#ifeq:Бидайы|Документация||}}{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}} |{{#if:||{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}}}} }}