Бесті қымыз

Қазақ Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу

Бесті қымыз - бабы мен ашуы жараған қымыз. Қымызды мұндай бабына келтіру үшін күбіні, сабаны күнара жуып тазалап, ішін маймен майлап, тобылғы, бүршік, қайың қабығының түтініне ыстайды. Артынша осы ыдысқа қор мен бие сүтін құйып жиі-жиі піседі. Бұндай қымызды ішкен адамның өнбойы балбырап, масайып қалады.<ref> Қазақтың этнографиялық категориялар, ұғымдар мен атауларының дәстүрлі жүйесі. Энциклопедия. - Алматы: DPS, 2011. - ISBN 978-601-7026-17-2 </ref>

Дереккөздер

<references/>

Үлгі:Wikify Үлгі:Суретсіз мақала Үлгі:Stub