Бөкпе

Қазақ Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет
00:15, 2025 ж. сәуірдің 26 кезіндегі Moderator (Талқылауы | үлесі) істеген түзету

(айырм) ← Ескі түзетулер | Ағымдағы түзетулер (айырм) | Жаңа түзетулер → (айырм)
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу

Бөкпе - талқанды, қуырылған ұнды сүтке бөктіріп пісірген ұлттық тағам. Бөкпе жас балаларға, бауыры ауырған адамдарға жұғымды әрі пайдалы тағам болып саналады. Халық арасында күріш ботқаны, балықтың сорпасына нан тұрап, бөктіріп дайындайтын тамақты да бөкпе деп атайды.<ref> Қазақтың этнографиялық категориялар, ұғымдар мен атауларының дәстүрлі жүйесі. Энциклопедия. - Алматы: DPS, 2011. - ISBN 978-601-7026-17-2 </ref>

Дереккөздер

<references/>

Үлгі:Wikify Үлгі:Суретсіз мақала Үлгі:Stub