Ақтүймеш
Қазақ Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет
21:56, 2012 ж. тамыздың 7 кезіндегі GulzhanOmarova (Талқылауы) істеген түзету
Ақтүймеш - қауын қағы мен талқанды келіге салып түйіп жасалатын тағам. Жергілікті тілде тарының ақталған түрін, кейбір өңірде тұз салып жасаған құрт түрін де ақтүймеш деп айтады. Көбінесе оңтүстік өңірлерде кең қолданылған тағам.<ref>Қазақтың этнографиялық категориялар, ұғымдар мен атауларының дәстүрлі жүйесі. Энциклопедия. - Алматы: DPS, 2011. - ISBN 978-601-7026-17-2 </ref>
Дереккөздер
<references/>Үлгі:Stub Үлгі:Wikify