Ақмұрт (тағам)

Қазақ Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет
14:57, 2012 ж. тамыздың 6 кезіндегі GulzhanOmarova (Талқылауы) істеген түзету

Мұнда ауысу: шарлау, іздеу

Ақмұрт - ақ тарыдан майын көп салып араластырып дайындалған тағам. Ел арасында белгілі деңгейде піскен тары масағының қылтанақты шашақтарын да ақмұрт деп атайды.<ref>Қазақтың этнографиялық категориялар, ұғымдар мен атауларының дәстүрлі жүйесі. Энциклопедия. - Алматы: DPS, 2011. - ISBN 978-601-7026-17-2 </ref>

Дереккөздер

<references/>Үлгі:Stub Үлгі:Wikify