Салқындату

Қазақ Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет
23:25, 2025 ж. сәуірдің 25 кезіндегі Moderator (Талқылауы | үлесі) істеген түзету

(айырм) ← Ескі түзетулер | Ағымдағы түзетулер (айырм) | Жаңа түзетулер → (айырм)
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу

Салқындату - бұзылудан сақтау үшін тамақ өнімдерінің температурасын жасанды түрде төмендету. Салқындатудың нәтижесінде тамақ өнімдерінің сапасын бұзатын ферменттердің әсері азаяды. Салқындату - тамақ өнімдерін тоңазыту алдындағы процесс. Жеміс-жидек және көкөністер көбінесе 1-1.2°C температурада салқындатылады. Салқындату процесі камераларда не арнаулы қондырғыларда қажетті ылғалдықпен жүргізіледі. <ref>Қазақ совет энциклопедиясы</ref>

Дереккөздер

Үлгі:Дереккөздер