Ишлекли

Қазақ Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет
23:08, 2025 ж. сәуірдің 25 кезіндегі Moderator (Талқылауы | үлесі) істеген түзету

(айырм) ← Ескі түзетулер | Ағымдағы түзетулер (айырм) | Жаңа түзетулер → (айырм)
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу

Ишлекли (түрікмен тағамы). Сары май, жұмыртқа қосып, қамыр илейді, оны жұқалан жанды да, шаршылан (4X4 ем етіп) кеседі, арасына фарш салып, үш бұрыштан шеттерін біріктіріп бүреді. Қатты қыздырылған фритюрге қойып пісіреді. Дастарқанға ыстық күйінде қояды.

Фарш дайындау - Қой еті мен пиязды екі рет ет тартқыштан өткізеді де, тұздай, бұрыштал, үстіне аздап су құйыл, араластырады.

500 г қой етіне (сұрпы ет): 350 г бидай ұйы, 1 бас пияз, 1 ас қасық сары май, 1—2 жұмыртқа қажет.<ref>Шаңырақ : Үй-тұрмыстық энциклопедиясы. Алматы : Қаз.Сов.энцикл.Бас ред., 1990 ISBN 5-89800-008-9</ref>

Дереккөздер

<references/>

Үлгі:WikifyҮлгі:Stub