Бопыр
Қазақ Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет
15:33, 2012 ж. тамыздың 18 кезіндегі Polat Alemdar (Талқылауы) істеген түзету
Бопыр - қой-ешкінің жатар орнындағы қиы, кепкен құмалағы. Бопырды күрекпен күреп, бір жерге үйіп, мал телдеген кезде тел астына төсейді. Құрғақ бопыр үстінде жатқан тол астынан тоң, сыз өтпей, бапты өседі. Сонымен қатар бопырды отын ретінде де пайдалануға болады.<ref> Қазақтың этнографиялық категориялар, ұғымдар мен атауларының дәстүрлі жүйесі. Энциклопедия. - Алматы: DPS, 2011. - ISBN 978-601-7026-17-2 </ref>
Дереккөздер
<references/>