Кәкпір
Қазақ Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет
16:47, 2016 ж. қаңтардың 3 кезіндегі Нұрлан Рахымжанов (Талқылауы) істеген түзету
- Кәкпір<ref name="source1">«Қазақстан»: Ұлттық энцклопедия / Бас редактор Ә. Нысанбаев – Алматы «Қазақ энциклопедиясы» Бас редакциясы, 1998 ISBN 5-89800-123-9, IV том</ref>– тор көз ожау, бауырсақ, ірімшік немесе етке салынған нанды сүзіп алатын құрал. Кәкпір қалайыдан жасалады. Бас жағы ожауға ұқсас. Сұйық зат ағып кету (май, сорпа) үшін тесіктер – тор көздер ойылады, сымнан да тоқылады. Халық арасында бұл құралдың майқалақ, тесік ожау, кепсер, сүзекі, сүзгіш, шолпы сияқты балама атаулары да кездеседі.
Дереккөздер:
<references/>