Нұсқалар арасындағы айырмашылық: "Бөкпе"

Қазақ Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу
 
ш (1 түзету)
 
(айырмашылығы жоқ)

00:15, 2025 ж. сәуірдің 26 кезіндегі нұсқасы

Бөкпе - талқанды, қуырылған ұнды сүтке бөктіріп пісірген ұлттық тағам. Бөкпе жас балаларға, бауыры ауырған адамдарға жұғымды әрі пайдалы тағам болып саналады. Халық арасында күріш ботқаны, балықтың сорпасына нан тұрап, бөктіріп дайындайтын тамақты да бөкпе деп атайды.<ref> Қазақтың этнографиялық категориялар, ұғымдар мен атауларының дәстүрлі жүйесі. Энциклопедия. - Алматы: DPS, 2011. - ISBN 978-601-7026-17-2 </ref>

Дереккөздер

<references/>

Үлгі:Wikify Үлгі:Суретсіз мақала Үлгі:Stub