Нұсқалар арасындағы айырмашылық: "Проферменттер"
Қазақ Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет
ш (clean up, replaced: Пайдаланған әдебиет → Дереккөздер, –Алматы → – Алматы, Алматы, Ана тілі → Алматы, «Ана тілі» баспасы, 1993. ISBN → using AWB) |
ш (1 түзету) |
(айырмашылығы жоқ)
|
23:15, 2025 ж. сәуірдің 25 кезіндегі нұсқасы
Проферменттер — белсенділігі жоқ, бастама ферменттер. Көптеген протеолиз ферменттері проферменттер сатысынан өтеді. Мысалы, пепсин — пепсиноген, трипсин — трипсиноген. Бұл ферменттер өздері түзілетін торшалар мен тканьдардың бүтіндігін сақтауға қатынасады.
<ref>Вирусология, иммунология, генетика, молекулалық биология. Орысша-қазақша сөздік. – Алматы, «Ана тілі» баспасы, 1993 жыл. ISBN 5-630-0283-X</ref>
Дереккөздер
<references/>