Нұсқалар арасындағы айырмашылық: "Абиоз"

Қазақ Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу
ш (clean up, replaced: Пайдаланылған әдебиет → Дереккөздер using AWB)
 
ш (1 түзету)
 
(айырмашылығы жоқ)

23:14, 2025 ж. сәуірдің 25 кезіндегі нұсқасы

Абиоз –– физикалық немесе химиялық тәсілмен микроағзаларды жою. Бұл принцип ет және көкөніс консервілерін оларды бумен стерилдеуден кейін сақтау, негізіне алынған. (мысалы, сүтті пастеризациялау (қайнату).<ref>Орысша-қазақша түсіндірме сөздік: Биология / Жалпы редакциясын басқарған э.ғ.д., профессор Е. Арын - Павлодар: «ЭКО» ҒӨФ. 2007. - 1028 б. ISBN 9965-08-286-3</ref>

Дереккөздер

<references/>

Үлгі:Суретсіз мақала

Үлгі:WikifyҮлгі:Biosci-stub