Нұсқалар арасындағы айырмашылық: "Әзет-қақпыш"
Қазақ Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет
(Жаңа бетте: '''Әзет-қақпыш''' - малдың етін майымен қоса кессіс қалпын сақтап, кептіріп, сүрлеу тәсілі...) |
ш (1 түзету) |
(айырмашылығы жоқ)
|
00:15, 2025 ж. сәуірдің 26 кезіндегі нұсқасы
Әзет-қақпыш - малдың етін майымен қоса кессіс қалпын сақтап, кептіріп, сүрлеу тәсілінің атауы. Мұндай еттің немесе майдың түрі сүйексіз болым келеді. Мұны сұрпы немесе сүбе деп атай береді.<ref> Қазақтың этнографиялық категориялар, ұғымдар мен атауларының дәстүрлі жүйесі. Энциклопедия. - Алматы: DPS, 2011. - ISBN 978-601-7026-17-2 </ref>
Дереккөздер
<references/>