Нұсқалар арасындағы айырмашылық: "Ақмұрт (тағам)"

Қазақ Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу
(Жаңа бетте: '''Ақмұрт''' - ақ тарыдан майын көп салып араластырып дайындалған тағам. Ел арасынд...)
 
ш (1 түзету)
 
(айырмашылығы жоқ)

00:14, 2025 ж. сәуірдің 26 кезіндегі нұсқасы

Ақмұрт - ақ тарыдан майын көп салып араластырып дайындалған тағам. Ел арасында белгілі деңгейде піскен тары масағының қылтанақты шашақтарын да ақмұрт деп атайды.<ref>Қазақтың этнографиялық категориялар, ұғымдар мен атауларының дәстүрлі жүйесі. Энциклопедия. - Алматы: DPS, 2011. - ISBN 978-601-7026-17-2 </ref>

Дереккөздер

<references/>Үлгі:Stub Үлгі:Wikify