Нұсқалар арасындағы айырмашылық: "Ақмұрт (тағам)"
Қазақ Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет
(Жаңа бетте: '''Ақмұрт''' - ақ тарыдан майын көп салып араластырып дайындалған тағам. Ел арасынд...) |
ш (1 түзету) |
(айырмашылығы жоқ)
|
00:14, 2025 ж. сәуірдің 26 кезіндегі нұсқасы
Ақмұрт - ақ тарыдан майын көп салып араластырып дайындалған тағам. Ел арасында белгілі деңгейде піскен тары масағының қылтанақты шашақтарын да ақмұрт деп атайды.<ref>Қазақтың этнографиялық категориялар, ұғымдар мен атауларының дәстүрлі жүйесі. Энциклопедия. - Алматы: DPS, 2011. - ISBN 978-601-7026-17-2 </ref>
Дереккөздер
<references/>Үлгі:Stub Үлгі:Wikify