Нұсқалар арасындағы айырмашылық: "Нейрамин қышқылы"
Қазақ Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет
ш (clean up, replaced: Пайдаланған әдебиет → Дереккөздер, –Алматы → – Алматы, Алматы, Ана тілі → Алматы, «Ана тілі» баспасы, 1993. ISBN → using AWB) |
ш (1 түзету) |
(айырмашылығы жоқ)
|
23:15, 2025 ж. сәуірдің 25 кезіндегі нұсқасы
Нейрамин қышқылы — табиғи қосылыс. Малдардың денелерінде және кейбір вирустар мен микроорганизмдердің құрамында N және N. О кышқылданған немесе метилденген (сиал қышқылдары) туынды түрінде кездеседі. Вирустарда N — ацетилнейрамин қышқылы; гликопротеидтер мен гликолипидтердің құрамына кіреді, әдетте олардың бір шетіне орналасып, арнайы рецепторлық касиетін қамтамасыз етеді. Ол торша
<ref>Вирусология, иммунология, генетика, молекулалық биология. Орысша-қазақша сөздік. – Алматы, «Ана тілі» баспасы, 1993 жыл. ISBN 5-630-0283-X</ref>
Дереккөздер
<references/>
Үлгі:Wikify рецепторлары мен эритроциттердің құрам беліктерінің бірі.Үлгі:Stub