Нұсқалар арасындағы айырмашылық: "Жұмыр"
Қазақ Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет
(Cat-a-lot: Тасымалдануда... Санат:Салт-дәстүр → Санат:Салт-дәстүрлер) |
ш (1 түзету) |
(айырмашылығы жоқ)
|
00:12, 2025 ж. сәуірдің 26 кезіндегі нұсқасы
Жұмыр, жұмыршақ – 1) дәстүрлі қазақ қоғамындағы мал қарнының ішіне сарымсақ, бұрыш, сәбіз, күріш, майлы ет турап салып, аузын түйреп сақтайтын тағам түрі. Жұмырды қарын, бүйен, кейде жылқының түп қарнынан жасаған. Оны күн ұзарған мезгілге сақтап, наурыз көжесіне қосып асатын болған; 2) алтын, күміс, ағаш, сүйек, тас, мүйізден жасалған заттарды айшықтап әшекейлеудің бір түрі. <ref> Қазақ энциклопедиясы, 4 том; </ref>
Сілтеме
<references/> Үлгі:Stub Үлгі:Wikify Үлгі:Суретсіз мақала