Нұсқалар арасындағы айырмашылық: "Папаин"
Қазақ Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет
ш (clean up, replaced: Пайдаланған әдебиет → Дереккөздер, –Алматы → – Алматы, Алматы, Ана тілі → Алматы, «Ана тілі» баспасы, 1993. ISBN → using AWB) |
ш (1 түзету) |
(айырмашылығы жоқ)
|
23:15, 2025 ж. сәуірдің 25 кезіндегі нұсқасы
Папаин — протеолиттік фермент папаин эндопептидазаларға жатады және иммуноглобулинді ыдырату үшін қолданылады. Қауын ағашының (Сагіса рарауа) сүт шырынынан алынады. Папаин молекуласы 212 аминқышқылы қалдықтарынан тұратын полипептидті тізбек, күрамында 4 дисульфид көпіршесі мен цистеиннің қалдығы бар, м. с. 23-500.<ref>Вирусология, иммунология, генетика, молекулалық биология. Орысша-қазақша сөздік. – Алматы, «Ана тілі» баспасы, 1993 жыл. ISBN 5-630-0283-X</ref>
Дереккөздер
<references/>