Нұсқалар арасындағы айырмашылық: "Пероксидазалар"
Қазақ Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет
ш (clean up, replaced: Пайдаланған әдебиет → Дереккөздер, –Алматы → – Алматы, Алматы, Ана тілі → Алматы, «Ана тілі» баспасы, 1993. ISBN → using AWB) |
ш (1 түзету) |
(айырмашылығы жоқ)
|
23:14, 2025 ж. сәуірдің 25 кезіндегі нұсқасы
Пероксидазалар — оксидоредуктазалар тобына жататын ферменттер. Сутегі тотығы немесе органикалық тотықтардың көмегімен полифенолдардың, аминдердің, майлы қышқылдардың, цитохромдардың т. б. қосылыстардың тотығуын шапшандатады. Тыныс алу процесінде маңызды орын алады. Хромогенді субстраттармен түсті реакция жасауда қолданылады. Цитохимиялық және иммунохимиялық талдауларда негізгі кұрал ретінде қолданылады. Әсіресе коньюгаттар құрамындағы антиденелермен иммуноферменттік талдау жасауда көп қолданылады. Ең жиі қолданылатын Пероксидазалар ақжелкек тамырынан алынады.
<ref>Вирусология, иммунология, генетика, молекулалық биология. Орысша-қазақша сөздік. – Алматы, «Ана тілі» баспасы, 1993 жыл. ISBN 5-630-0283-X</ref>
Дереккөздер
<references/>