Нұсқалар арасындағы айырмашылық: "Ботвинья"

Қазақ Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет
Мұнда ауысу: шарлау, іздеу
(Cat-a-lot: Аласталуда... Санат:Үй-тұрмысы)
 
ш (1 түзету)
 
(айырмашылығы жоқ)

23:08, 2025 ж. сәуірдің 25 кезіндегі нұсқасы

Ботвиньянаннан жасалған квасқа балық қосып әзірлеген салқын сұйық тағам. Жуылған қымыздық пен саумалдықты бөлек пісіріп, елек көзінен езгілеп, салқын квасқа араластырады. Оған ұсақтан туралған көк жуа (сөлі шыққанш а тұзбен езгілейді), көк қияр, аскөк, құмшекер және керегінше тұз қосады. Дастарқанға қояр алдында табақшаға балық, үгітілген ақжелкен, аздап мұз салуға да болады.<ref>Шаңырақ : Үй-тұрмыстық энциклопедиясы. Алматы : Қаз.Сов.энцикл.Бас ред., 1990 ISBN 5-89800-008-9</ref>

Дереккөздер

<references/>

Үлгі:Wikify

Үлгі:Суретсіз мақалаҮлгі:Stub