Ақ мал, қара мал
Қазақстан Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет
Ақ мал, қара мал - дәстүрлі көшпелі мал шаруашылығының талабына қарай жіктеу жүйесі. Кейбір деректерге Қарағанда, қазақтар түлікті екі түрге бөлген: біріншісі - ақмал (жылқы), екіншісі - қарамалға қысты күмі қораға қамалатын сиыр, қой, ешкі сияқты түліктер жатады.<ref>Қазақтың этнографиялық категориялар, ұғымдар мен атауларының дәстүрлі жүйесі. Энциклопедия. - Алматы: DPS, 2011. - ISBN 978-601-7026-17-2 </ref>
Дереккөздер
<references/>
Мақала бастамасы | {{{article}}}}} мақаланың бастамасы. Бұл мақаланы толықтырып, дамыту арқылы, Уикипедияға көмектесе аласыз.{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар| Бұл ескертуді дәлдеп ауыстыру қажет.}} |
| Бұл үлгі мақалаларды автоматты түрде Үлгі:C қосады. {{#ifeq:Ақ мал, қара мал|Документация||}}{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}} |{{#if:||{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}}}} }} {{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:||}}}}