Нұсқалар арасындағы айырмашылық: "Ыдыс-аяқ жуу машинасы"

Қазақстан Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет

ш Техника» деген санатты қосты (HotCat құралының көмегімен))
 
ш (1 түзету)
 
(айырмашылығы жоқ)

12:40, 2017 ж. сәуірдің 20 кезіндегі нұсқасы

Ыдыс-аяқ жуу машинасыкәсіпорындарда, тұрмыста пайдаланылатын машиналарының негізгі операцияларына ыдыстарды тамақ қалдықтарынан тазалау, жуу ерітіндісімен жуу, бір немесе екі рет шаю және ыдыстарды кептіру. Машинада ыдыстар тамақ қалдықтарынан мұздай немесе ыстық судың ағынымен тазаланады. Ыдыстарды жуу жылы су ерітіндісімен жүргізіледі. Ыдыстарды алғашқы шаю температурасы 58°С-тан жоғары сумен, ал екінші рет температурасы 85°С-тан жоғары сумен шайылады. Машиналар әмбебап немесе ыдыстың жеке түрін жуатын, толассыз немесе кезеңді, гидравликалық немесе механикалық болып бөлінеді. Ыдыс-аяқ жуу машинасы ыдыстарды тиеу, түсіру, жуу секцияларынан тұрады. Жуу секциясы рамадан, оған бекітілген ваннадан, насостардан және ыстық, суық су құбырларынан тұрады.<ref>Қазақ тілі терминдерінің салалық ғылыми түсіндірме сөздігі: К54 Қоғамдық тамақтандыру.— Алматы: "Мектеп" баспасы, 2007. — 232 бет.ISBN 9965-36-414-1</ref>

Дереккөздер

<references/>

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:||}}}}


{{#ifeq:|Үлгі

| Бұл үлгі мақалаларды автоматты түрде Үлгі:C қосады. {{#ifeq:Ыдыс-аяқ жуу машинасы|Документация||}}{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}} |{{#if:||{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}}}} }}