Нұсқалар арасындағы айырмашылық: "Тандыр"
Қазақстан Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет
(Cat-a-lot: Тасымалдануда... Санат:Ұлттық тағам → Санат:Қазақ асханасы) |
ш (1 түзету) |
(айырмашылығы жоқ)
|
17:47, 2017 ж. сәуірдің 14 кезіндегі нұсқасы
Тандыр– Тандыр-нан пісіруге арналған пеш. Биікт. 80–100 см, түбі жалпақ, ауыз жағын тарлау етіп, кірпіштен күмбездеп қалайды. Ішкі бетін жүн, тұз қосып сүтке иленген сағыз топырақпен сылайды. Т-ды қурай, бұта, бұтақпен қыздырады. Күлшеленген қамырды қызған қабырғаға ж [[]]
{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:|[[Санат:Еш медиа файлы жоқ мақалалар/{{{1}}}]]|}}}}