Нұсқалар арасындағы айырмашылық: "Салқындату"
Қазақстан Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет
(Жаңа бетте: '''Салқындату''' - бұзылудан сақтау үшін тамақ өнімдерінің температурасын жасанды түрде төменде...) |
ш (1 түзету) |
(айырмашылығы жоқ)
|
13:03, 2017 ж. сәуірдің 20 кезіндегі нұсқасы
Салқындату - бұзылудан сақтау үшін тамақ өнімдерінің температурасын жасанды түрде төмендету. Салқындатудың нәтижесінде тамақ өнімдерінің сапасын бұзатын ферменттердің әсері азаяды. Салқындату - тамақ өнімдерін тоңазыту алдындағы процесс. Жеміс-жидек және көкөністер көбінесе 1-1.2°C температурада салқындатылады. Салқындату процесі камераларда не арнаулы қондырғыларда қажетті ылғалдықпен жүргізіледі. <ref>Қазақ совет энциклопедиясы</ref>