Жаркөп

Қазақстан Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет

12:39, 2017 ж. сәуірдің 20 кезіндегі Moderator (Талқылауы | үлесі) істеген түзету

(айырм) ← Ескі түзетулер | Ағымдағы түзетулер (айырм) | Жаңа түзетулер → (айырм)

Жаркөп (өзбек гағамы). Қойдың сұрпы өтін шағындап турайды. Сәбіз бен пиязды турап, қыздырылған қой майына әуелі етті, сосын пиязды қуырады. Үстіне жіңішкелеп тілінген помидор немесе томат-пюре, бұрыш, тұз салып, ыстық су құяды. Қайнаған кезде ірі-ірі етіп текшелеп кесілген сәбіз бен картоп салады да, ыдыстың қақпағын жауып, отын азайтып, дайын болғанша бұқтырып қояды. 500 г қой етіне: 150 г ерітілген, қой майы, 1 кг картоп,2 бас пияз, 2—3 сәбіз, 4 помидор, немесе 2—3 ас қасық томат-пюре, көкөніс, бұрыш, тұз — татымына қарай.<ref>Шаңырақ : Үй-тұрмыстық энциклопедиясы. Алматы : Қаз.Сов.энцикл.Бас ред., 1990 ISBN 5-89800-008-9</ref>

Дереккөздер

<references/>

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:||}}}}

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:|[[Санат:Еш медиа файлы жоқ мақалалар/{{{1}}}]]|}}}}


{{#ifeq:|Үлгі

| Бұл үлгі мақалаларды автоматты түрде Үлгі:C қосады. {{#ifeq:Жаркөп|Документация||}}{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}} |{{#if:||{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}}}} }}