Бопыр

Қазақстан Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет

Бопыр - қой-ешкінің жатар орнындағы қиы, кепкен құмалағы. Бопырды күрекпен күреп, бір жерге үйіп, мал телдеген кезде тел астына төсейді. Құрғақ бопыр үстінде жатқан тол астынан тоң, сыз өтпей, бапты өседі. Сонымен қатар бопырды отын ретінде де пайдалануға болады.<ref> Қазақтың этнографиялық категориялар, ұғымдар мен атауларының дәстүрлі жүйесі. Энциклопедия. - Алматы: DPS, 2011. - ISBN 978-601-7026-17-2 </ref>

Дереккөздер

<references/>

{{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:||}}}} {{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:|[[Санат:Еш медиа файлы жоқ мақалалар/{{{1}}}]]|}}}}

{{#ifeq:|Үлгі

| Бұл үлгі мақалаларды автоматты түрде Үлгі:C қосады. {{#ifeq:Бопыр|Документация||}}{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}} |{{#if:||{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}}}} }}