Айырған май

Қазақстан Энциклопедиясы жобасынан алынған мәлімет

Айырған май - төртасынан бөлінген сары май. Сары майды қазанға ерітіп, біршама қайнатып альш ақырындап тұндырады да төртасынан бөліп алады. Айырған майды, кей жерлерде айырған май, күйдірілген май деп те атайды. Айырған май бұзылмай ұзақ сақталады. Тарыны айырған майға шылап, бүйенге салып сактап қояды, қыста көкөзек шақта жазғытұрымға ұзын сары кезінде тұтынады.<ref>Қазақтың этнографиялық категориялар, ұғымдар мен атауларының дәстүрлі жүйесі. Энциклопедия. - Алматы: DPS, 2011. - ISBN 978-601-7026-17-2 </ref>

Дереккөздер

<references/>

{{#ifeq:|Үлгі

| Бұл үлгі мақалаларды автоматты түрде Үлгі:C қосады. {{#ifeq:Айырған май|Документация||}}{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}} |{{#if:||{{#if::Санат:Үлгілер:Аяқталмаған мақалалар|}}}} }} {{#invoke:Message box|ambox}}{{#if:||{{#if:||}}}}